13 Kasım 2007 Salı

Göremediğimiz Kişiler 1


Müfide Abra ‘’PATCHWORK’’

Tek,tek bakıldığında büyük bir değer ifade etmeyen, hatta bazen atılmak üzere ayrılmış, kumaş parçalarının, bir sanatçı gözüyle birleştirildiğinde, nasıl bir şekil değiştirdiğini, yeni bir kişilik kazandığını gösteren, en güzel uygulamalardan birisi.
Yastıktan yeleğe dek uzanan örnekler dizisi bir de uygulamadaki titizlikte birleştiğinde karşımıza beklemediğimiz, beklide kullanmaya kıyamayacağımız bu ürünler çıkıyor.

‘’KIRK YAMA ‘’Bizim memleketimiz de anneanne, babaannelerimizin, belki fazla gelişmemiş, ama kalan kumaşları ya da elbiselerin sağlam kısımlarının kesilerek yorgan kılıfı, minder yaptığı yamalı bohça ,ya da kırk yama dedikleri el işleri…

Bayan Müfide Abra hanım, sekiz seneden beri yaptığı öğretmenlik dönemlerinde bir çok sergiler açmış içimizden, göremediğimiz bir kişi, BURDA mecmuasının açmış olduğu yarışmada yaptığı bir ceketle, birinci olmuş, yurt dışına gitmiş orada mansiyon almıştır.

2 yorum:

Nihal dedi ki...

Müfide Hanımı kutluyorum. Ellerine sağlık. BURDA dergis
inin açtığı yarışmada 1. olduğunu yazmışsınız, hangi yılda acaba? Ben de 1996 yılında çocuklarıma diktiğim kıyafetla BURDA dikiş yarışmasına katılmış, 1. olmuştum. Yarışmaları hep takip ettim. Belki de tanıyorumdur.

Unknown dedi ki...

O Türkiyede seçilerek yurt dışındaki BURDA yarışmasından almış. Kırkyamadan yaptığı bir ceketle...